Vuoden 2020 Suunnannäyttäjät-kilpailun finalistit on valittu

5.5.2020 - 09:30
Yleisöäänestyksen perusteella Suunnannäyttäjät-kilpailun finaaliin nousseet ehdokkaat tarjoavat digitaalisen ulottuvuuden sairaala-asiointiin, tukea digitaalisten palveluiden käytössä asumispalveluiden asiakkaille ja digitaalisuutta hyödyntävän valmennuksen uusperheille.
Kuva: Henriikka Eloluoto

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjät-kilpailun finaliin nousi huhtikuun aikana järjestetyssä yleisöäänestyksessä kolme ehdokasta: Satasairaalan Mobiiliapuri, Aspa-säätiön Digi haltuun! -hanke ja Suomen Uusperheiden Liiton StepApp-valmennus.

Mobiiliapurilla hoitopolut sujuviksi

Mobiiliapuri on Satasairaalassa käytössä oleva sovellus ja hoidonohjausjärjestelmä. Järjestelmän avulla automatisoidaan hoitopolkuja ja tuetaan asiakkaan hoitoa. Mobiiliapurin avulla viestitään tehokkaasti asiakkaan ja ammattilaisen välillä ja sovellus myös lähettää automaattisesti muistutuksia tehtävistä ja rajoituksista esimerkiksi leikkaukseen valmistautuessa. Sovelluksen kautta asiakas myös täyttää vaadittavat lomakkeet ja voi ylläpitää kipupäiväkirjaa. Lähtökohtana on tarjota kaikki tieto selkokielellä.

Tutustu Mobiiliapuriin

Digi haltuun! -hankkeella yhdenvertaisesti digitaalisiin palveluihin myös asumispalveluista

Digi haltuun! on kehittämishanke, jossa edistetään asumispalveluiden piirissä olevien eri tavoin vammaisten, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ja pitkäaikaissairaiden yhdenvertaisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Hanke tarjoaa digitukea ja valmentaa digikavereita tukemaan avun tarvitsijoita. Digikaverit opastavat digitaalisten palveluiden käytössä paitsi avoimilla digituokioilla, myös henkilökohtaisesti lähtemällä esimerkiksi vertaisopastajana mukaan opastettavan kanssa yleiselle digikurssille. Lisäksi hankkeessa edistetään julkisten digikoulutuspalveluiden yhdenvertaisuutta.

Tutustu Digi haltuun! -hankkeeseen

Digiavusteinen perheinterventio StepApp

StepApp-valmennus on ryhmämuotoinen, digiavusteinen perheinterventio uusperheille ja siihen liittyvä valmentajakoulutus. Valmennukseen osallistuva uusperhe saa käyttöönsä perheen hyvinvointia tukevan StepApp-sovelluksen. Sovelluksen avulla perheessä voidaan vahvistaa vuorovaikutustaitoja, arjen hallintaa ja ongelmanratkaisu- ja riitelytaitoja. Sovelluksessa on oman käyttöliittymät aikuisille, nuorille ja lapsille. Viiden viikon mittaista kurssia vetävät kahdeksan opintopisteen mittaisen koulutuksen käyneet valmentajat.

Tutustu StepApp-valmennukseen

Voittajan valitsee arvovaltainen raati

Kaikki kolme finalistia etenevät nyt raadille, joka valitsee voittajan. Raatiin kuuluvat kuntaministeri Sirpa Paatero, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari, Vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen sekä Digi arkeen -neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Voittaja julkistetaan 20.5. järjestettävässä Digi kaikille -webinaarissa, jota kuka tahansa voi seurata verkon välityksellä.