Suunnannäyttäjät 2020

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjät-kilpailussa palkitaan yhdenvertaisuutta edistäviä digitaalisia palveluita ja toimintamalleja. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.4.!
Ilmoittaudu kilpailuun

Mistä on kyse?

Vuosittain järjestettävässä Suunnannäyttäjät-kilpailussa etsitään organisaatiosiilottomia ja asiakaslähtöisiä tapoja kehittää julkisia palveluita. Vuoden 2020 kilpailun teemana on Yhdenvertaisuus digitaalisissa palveluissa. Kilpailussa etsitään kokonaan tai osittain julkisella sektorilla kehitettyjä digitaalisia palveluita, joissa toteutuu yhdenvertaisuus. Kilpailuun voi osallistua myös digitaalisten palvelujen yhdenvertaisuutta edistävällä tai tukevalla toimintamallilla, hankkeella tai kokeilulla.

Kuka voi osallistua?

Vuoden 2020 Suunnannäyttäjäksi voi ehdottaa esimerkiksi:

  • Hanketta, projektia tai kokeilua, joka edistää digitaalisten palveluiden yhdenvertaisuutta.
  • Digitaalista palvelua, joka on toteutettu yhdenvertaisuus huomioiden.

Kilpailuun voi ilmoittautua, mikäli vähintää ehdotus on toteutettu kokonaan tai osittain julkisella sektorilla. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan ehdokkaan toteuttamisessa mukana ollut maksimissaan viisihenkinen ydintiimi. Vähintään yhden ydintiimin jäsenen tulee edustaa julkista sektoria.

Kilpailun kulku

  • Kilpailuun voi ilmoittautua 11.3.-6.4.2020 välisenä aikana.
  • Ehdokkaat julkaistaan 8.4.2020. Yleisöäänestys on auki 8.4.-1.5.2020.
  • Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneet ehdokkaat etenevät raadille, joka valitsee voittajan.
  • Voittaja kukitetaan 20.5.2020 Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Arviointiraati

Kilpailun voittajan valitsee raati. Raatiin kuuluvat kuntaministeri Sirpa Paatero, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari, Vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen sekä Digi arkeen -neuvottelukunnan edustaja.

Palkinto

Voittajatiimi kukitetaan Helsingissä 20.5. järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus striimataan yleisölle. Kilpailun palkintona voittajatiimille järjestetään opintomatka joko Suomessa tai läheisessä maassa. Kilpailun ajankohta ja tarkka kohde suunnitellaan yhdessä voittajatiimin kanssa.

Ilmoittaudu kilpailuun
Päivitetty: 11.3.2020