Kartturoi teiden kuopat tiedoksi viranomaiselle – karttapohjainen asiakaspalautejärjestelmä hyödyntää paikannusta ja kuvia

Liikenneviraston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kehittämässä karttapohjaisessa asiakaspalautejärjestelmässä kansalaiset voivat lukea ja lähettää tie-, rautatie- ja vesiväyliin liittyviä palautteita ja ilmoituksia. Järjestelmä oli ehdolla digitalisaation Suunnannäyttäjäksi vuonna 2018.

Töyssyjä tiellä tai kuoppia kotimatkalla? Liikenneviraston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kehittämässä karttapohjaisessa asiakaspalautejärjestelmässä kansalaiset voivat lukea ja lähettää tie-, rautatie- ja vesiväyliin liittyviä palautteita ja ilmoituksia. Palauteväylä.fi:n kansalaishavaintoja voidaan käyttää paremmin osana toimenpidepyyntöjä ja toimintaa hyödyntämällä paikannusta ja kuvia. Sähköisen kanavan ja digitaalisten välineiden avulla saatu palaute parantuu ja asiakkaiden palvelua sujuvoitetaan.

Palauteväylä.fi toimii kaksisuuntaisesti ja tiedot ovat helposti nähtävillä niin asiakkaille kuin viranomaisille. Hankkeen tavoitteena on ollut rakentaa asiakaslähtöinen palvelu, jossa voidaan viestiä kaksisuuntaisesti. Palvelua on rakennettu asiakaslähtöisesti ja siinä on onnistuttu hyödyntämään monipuolisesti käytettävissä olevia yhteiskäyttöisiä palveluita ja avoimia rajapintoja hyvässä yhteistyössä.

uoden 2018 Suunnannäyttäjät-kilpailuun ilmoittautui yhteensä 30 tiimiä. Kilpailussa haettiin erityisesti kansalaisten arkea helpottavia digihankkeita, -projekteja ja -kokeiluja. Kilpailun kannalta tärkeäksi nähtiin myös se, että digitalisaatiotekoon osallistui henkilöitä useammasta organisaatiosta. Lisäksi kilpailussa arvostettiin sitä, että mukaan ilmoitetun digiteon lopputuloksia voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa.

Päivitetty: 5.2.2020