Helppokäyttöinen kuukkeli helpottaa viestittelyä – Sharepoint-sivustot tiimien sisäiseen käyttöön

Oulun kaupunki otti käyttöönsä Kuukkeli-nimisen työkalun, jolla helpotettiin tietotulvan määrää. Työkalu oli ehdolla vuoden 2018 digitalisaation Suunnannäyttäjäksi.

Viestittely ja viestien paljous saattavat välillä huimata asiakaspalvelijan päätä. Oulun kaupunki otti käyttöönsä Kuukkeli-nimisen työkalun, jolla helpotettiin tietotulvan määrää.

Kuukkelissa on omat sivustot lähimmille sidosryhmille, joita käyttäjät pääsevät itse muokkaamaan sen sijaan, että lähettäisivät joka kerta uuden sähköpostin. Kuukkelista löytyy tiimin sisäiset tiedot aina kampanjakalenterista työvuoroihin ja yhteystietoihin. Kuukkeli mahdollistaa paremman asiakaspalvelun kokonaisuutena sidosryhmien kanssa ja palveluneuvojilla on tukiverkosto substanssiosaajista saatavilla. Kuukkelin avulla on mahdollista viestiä myös sidosryhmille.

Kuukkeli toimii Sharepoint-alustalla ja sitä käyttävät tahot voivat ottaa käyttöönsä myös oman ”Kuukkelin”. Kuukkeli ei ole vaatinut korjauksia jälkikäteen ja palvelu on käytössä kymmenillä ihmisillä päivittäin.

Vuoden 2018 Suunnannäyttäjät-kilpailuun ilmoittautui yhteensä 30 tiimiä. Kilpailussa haettiin erityisesti kansalaisten arkea helpottavia digihankkeita, -projekteja ja -kokeiluja. Kilpailun kannalta tärkeäksi nähtiin myös se, että digitalisaatiotekoon osallistui henkilöitä useammasta organisaatiosta. Lisäksi kilpailussa arvostettiin sitä, että mukaan ilmoitetun digiteon lopputuloksia voidaan hyödyntää myös muissa organisaatioissa.

Päivitetty: 5.2.2020