Pohjois-Karjalan etätuki

Pohjois-Karjalan digituki-hanke on kerännyt tälle sivulle tiedot alueellaan tarjottavasta digituesta, jota annetaan etätukena.

Lisätietoja alueellisesta koordinaatiosta projektipäällikkö Esa Huurreoksa ( puh. 050 382 4980, esa.huurreoksa@pohjois-karjala.fi).

Aspa -säätiö
Kohderyhmä: Etätukea Pohjois-Karjalan asukkaille

Digi haltuun -hanke 
Ota yhteyttä: Marko 040 855 4027 tai Juha 040 5018009
Voimme auttaa yksinkertaisissa asioissa puhelimitse.

 

Ellinkulma Juuka
Kohderyhmä: etätukea Pohjois-Karjalan asukkaille

Ennen kuin laitat älylaitteen verkon painoksi, kysy osaisiko Ellinkulman atk-neuvoja auttaa tietoteknisessä pulmassasi. Digitukea etänä sähköpostitse: ellinkulma@gmail.com
 

Honkalampisäätiö #Ihan Diginä
Kohderyhmä: Erityistä tukea tarvitsevat

#Ihan Diginä –hankkeen tavoitteena on edistää ja vahvistaa erityistä tukea tarvitsevien, erityisesti kehitysvammaisten henkilöiden, digitaalista osallisuutta ja –toimijuutta. Hankkeen henkilöstö on tavoitettavissa yksilöllisen digituen ja –ohjauksen tiimoilta monin eri tavoin: etäyhteyksin, puhelimitse, sähköpostilla, WhatsAppilla ja somen kautta.

Ota yhteyttä: Susanne Mäkelä, 0400 377228, susanne.makela@hl-s.fi


Ilomantsin kansalaisopisto
Kohderyhmä: etätukea Ilomantsin kuntalaisille

Digineuvontaa koko Ilomantsin kunnan alueelle toteutetaan etäyhteyksin.
Lisätietoja ja ajankohdan sopiminen soittamalla Ilomantsin kansalaisopiston digineuvoja Jukka Sorjoselle p. 0401043014
 

Joen Severi
Kohderyhmä: Etätukea Pohjois-Karjalan alueen ikäihmisille

Tarjoamme ohjausta myös etänä. Voit varata ajan puhelimitse, sähköpostitse tai videoyhteyttä hyödyntäen tapahtuvaan ohjaukseen soittamalla p. 050 331 8052 tai 050 360 5051.

Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla joen.severi@outlook.com
 

Kontiolahden digikaveri Ari
Kohderyhmä: etätukea ensisijaisesti kontiolahtelaisille

Neuvoa digipulmiin sähköpostilla: digikaveri.kontiolahti@gmail.com
 

Metka-Kylätalo Lieksa
Kohderyhmä: etätukea Pohjois-Karjalan asukkaille

Ohjaus- ja neuvontapalveluja annamme puhelimitse ja sähköisesti suomeksi, englanniksi ja espanjaksi. Ma-to kello 9–14 välisenä aikana voi soittaa puh. 045 619 8725 (myös WhatsApp) tai lähettää sähköpostia: lsperheyhdistys@gmail.com.

Somaliksi maksuton digineuvonta numerosta 045 6198475

Venäjäksi maksuton digineuvonta WhatsAppilla numerosta 045 619 8725
 

Pohjois-Karjalan Mielenterveyden tuki ry
Kohderyhmä: etätukea Pohjois-Karjalan asukkaille

Laitteisiin ja yhteyksiin liittyvissä ongelmissa ja asioissa voit olla yhteydessä ATK-tukeen puhelimitse tai sähköpostitse.

MA-PE klo 10.00-12.00
Jyrki Leppä p. 044 762 2270
atkryhma@pkmielenterveydentuki.fi

 

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry.
Kohderyhmä: erityisesti Pohjois-Karjalassa asuville

Digitukea puhelimitse ja etäyhteyksin ma-pe klo 11-13.
Ota yhteyttä: Digineuvoja Valtteri Leppänen, p.050 543 0855

 

Kelan etädigituki

Kohderyhmä: Kelan digituki on tarkoitettu jokaiselle asiakkaalle, joka sitä toivoo ja voisi siitä hyötyä. Puhelimitse annettava digituki edellyttää, että asiakkaalla on käytössään laite, jolla hän pääsee nettiin. Apua saa, vaikka ei olisi aiemmin asioinut verkossa. Puhelimessa tarjottavaa digitukea on esimerkiksi neuvonta liitteen lisäämiseksi sähköiseen hakemukseen ilman skanneria, puhelimen avulla. Kelan digituen painopiste on tällä hetkellä etänä tarjottavassa digituessa. Normaalitilanteessa digitukea on tarjolla myös palvelupisteissä, mutta koronatilanteen takia tuki on käytännön syistä pääosin puhelimitse annettavaa digitukea.

Vinkkejä Kelan sähköiseen asiointiin

Asioi verkossa

 

Elisa Omaguru

https://elisa.fi/omaguru/ antaa maksullista digitukea etänä. Elisa Omagurulta saat asiantuntija-avun vaivattomasti yhdellä soitolla kaikissa kodin tietoteknisten laitteiden asennuksissa ja ongelmatilanteissa. Elisa auttaa myös muita digitukea antavia organisaatioita kehittämään asiakaspalveluaan: https://yrityksille.elisa.fi/asiakaspalvelun-avuksi.

NORDEA

Digineuvontaa saa soittamalla numeroon 0200 3000 ma–pe klo 8–20 ja la-su klo 9–17. (Huomioitavaa on että normaalioloissa asiakaspuhelinpalvelumme on auki 24/7, lyhennetty aukioloaika johtuu vallitsevasta tilanteesta.)

Lisäksi digineuvontaa on mahdollista saada ajanvarauksella konttorissa mikäli neuvonta ei jostakin syystä onnistu puhelimitse, ajanvaraus samasta numerosta.

OP

Tukea pankki- ja vakuutuspalveluiden sähköiseen asiointiin. Varaa maksuton 30 minuutin OP-mobiiliopastus 0100 0500 tai op.fi.

 

 

Päivitetty: 25.2.2021