Digituen antaminen

Täältä löydät kootusti verkkokursseja ja itseopiskelumateriaaleja digitukea antaville. Materiaalit sopivat myös yleisesti digitaalisten taitojen itseopiskeluun.

Digituki — taitoja tuen antajalle -verkkokurssi

Tässä koulutuksessa saat vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, ohjaamiseen, verkostoitumiseen ja omien taitojen kehittämiseen. Olitpa sitten konkari tai aloittelija – tämä koulutus on juuri sinulle!

Klikkaamalla tästä pääset kurssille
 

Digituen eettinen ohjeistus

Digituen eettinen ohjeistus on koottu yhteen digituen järjestäjien toiveesta ja tarpeesta. Ohjeistus esittelee digituen antajan ja digituen saajan velvollisuudet. Ohjeistuksen tavoitteena on edistää turvallista ja laadukasta digitukea, joka toteutetaan molempien osapuolten yhteisymmärryksessä.

Tutustu tästä digituen eettiseen ohjeistukseen.

 

Johdanto saavutettavaan digitukeen -koulutus

Kolmen koulutuskerran kokonaisuus käsittelee digiopastuksessa huomioon otettavia asioita, kun ohjattavana on ikäihminen, näkö- tai kuulovammainen tai erityistä tukea tarvitseva asiakas. Koulutuksen tallenteet lisätään tälle sivulle helmi-maaliskuun 2020 aikana.

SAKKE-työkalu digikurssien saavutettavuuden kehittämiseen

Digi haltuun-hankkeen kehittämän SAKKE-työkalun avulla voi kehittää julkisista, kaikille avoimista digikursseista yhdenvertaisempia ja saavutettavampia. 

Tutustu tästä SAKKE-työkaluun. 

 

Digiopastus asiakaspalveluna

Yleisten kirjastojen neuvoston ohje kirjastojen työntekijöille asiakkaiden kohtaamisesta, digiavun tarjoamisesta ja tuen rajoista.

Klikkaamalla tästä siirryt Digiopastus asiakaspalveluna (pdf) -ohjeeseen
 

Digisanastot

Digiosaaminen on uusi kansalaistaito -verkkokoulutukset (DiKATA)

Kaikille avoimissa ja maksuttomissa DiKATA -verkkokoulutuksissa (linkki vie DiKATA -hankkeen sivuille) osallistujat saavat työhön ja vapaa-aikaan hyödyllistä digiosaamista. Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija. Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti. Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti.

Klikkaamalla tästä pääset tutustumaan DiKATA -verkkokursseihin sekä ilmoittautumaan mukaan!
 

Opi digitalisaatiosta ja termeistä! Digipore-verkkokoulutus

Tampereen kaupungin Digipore-hankkeen verkkokoulutuksessa tehdään tutuksi digitalisaatioon liittyviä termejä ja asioita helposti ymmärrettävässä muodossa. Pääset oppimaan vaivattomasti video esimerkkien avulla esimerkiksi 3D-tulostuksesta. Koulutus on maksuton.

Klikkaamalla tästä pääset tutustumaan Digipore- verkkokoulutukseen.
 

Digitreenien peruskurssi -taitoja uteliaille

Digitreenit-kurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Riittää kun sinulla on intoa uusien asioiden opetteluun – muita vaatimuksia ei ole! 

Klikkaamalla tästä pääset tutustumaan Digitreenien peruskurssiin!
 

Seniorin digitaidot

Mitä seniorin on hyvä tietää digiasioista tullakseen auttavasti toimeen arjen asioinnissa? ENTER ry koonnyt tarkistuslistoja, joiden avulla seniori voi arvioida omaa digiosaamistaan. Digitukija voi kehittää aineistoilla omaa osaamistaan sekä tarjota niitä myös asiakkaidensa oppimisen tueksi.

Klikkaamalla tästä siirryt Seniorien digitaidot -koosteeseen


Puuttuuko sivulta jotain olennaista tietoa? Ole hyvä, ja kerro se meille!

Päivitetty: 25.2.2021