Digituki

Digitaidot ovat uusi kansalaistaito, joka mahdollistaa joustavamman arjen meille jokaiselle. Valtakunnallisen digitukiverkoston toimijat huolehtivat kansalaisten mahdollisuudesta asioida yhdenvertaisesti, tarjoavat käytännön tukea digipalveluiden käyttöön ja innostavat digin pariin kaikkialla Suomessa. Tervetuloa mukaan digituen verkostoon!

Tietoa ja tukea digituen järjestäjille ja antajille

Digi kuuluu meille kaikille, mutta kaikkea ei tarvitse osata itse. Tukea sähköiseen asiointiin ja tarpeellisten digitaitojen oppimiseen on tarjolla ympäri Suomea.

Digitaalisten palveluiden tehtävä on helpottaa arkeamme, ei tehdä siitä vaikeampaa. Tavoitteemme on, että kaikilla Suomessa on yhtäläiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita ja saada tarvittaessa asiointiin apua joustavasti, itselle sopivaan aikaan.

Meille on tärkeää huolehtia myös digituen antajien osaamisen kehittämisestä ja tukimateriaaleista. Digituen materiaaleja löytyy osoitteesta: https://dvv.fi/digituki.

Digituki on yhteistyötä, digituki on verkostotyötä. Digitukiverkosto muodostuu järjestöjen, hankkeiden, viranomaisten, kuntien ja kirjastojen yhteistyöstä.

Digitukiverkosto mahdollistaa digitaalisen, entistä palvelevamman ja menestyvämmän Suomen kehittymisen. Yhdessä teemme digitaidoista uuden kansalaistaidon.

Tämän sivuston sisältö elää ja kasvaa yhdessä digitukiverkoston kanssa. Kutsumme sinut mukaan kehittämään sivustoa. Voit osallistua esim. kirjoittamalla blogin tai jakamalla oman työsi hyviä käytänteitä. Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Minna Piirainen

Digi- ja väestötietovirasto

Mirva Gullman

Digi- ja väestötietovirasto

Mika Lillman

Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 22.11.2023