Digi- ja kyberturvallisuuskatsaukset – ajankohtaiskatsaus organisaation toiminnan kehittämiseksi

Kuva: Markku Pajunen
Digi- ja väestötietoviraston sekä Cyberwatch Finland Oy:n yhteistyössä toteuttamissa katsauksissa paneudutaan ajankohtaisiin digi- ja kyberturvallisuusteemoihin.

Lokakuu 2020 Jakso I - Katsaus Digi- ja Kybermaailmaan: Yritysten merkitys kyberturvallisuudessa 


Mitä tämä teema tarkoittaa ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää sen merkitys  - syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat. Asiantuntijana keskustelua moderoi VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Arttu Lehmuskallio, Johtaja, Poikkeamien hallinta, Kyberturvallisuuskeskus, Mika Tuuliainen, Johtava asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Ilari Karinen, Liiketoimintajohtaja, Kyberturvapalvelut, Elisa Oyj sekä Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland

Lokakuu 2020 Jakso II - Katsaus Digi- ja Kybermaailmaan: Kyberturvallisuuskuukausi ja suomalaiset harjoitusympäristöt

Mitä nämä valitut teemat tarkoittavat ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää niiden merkitys  - syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat. Asiantuntijana keskustelua moderoi VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Arttu Lehmuskallio, Johtaja, Poikkeamien hallinta, Kyberturvallisuuskeskus, Mika Tuuliainen, Johtava asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Ilari Karinen, Liiketoimintajohtaja, Kyberturvapalvelut, Elisa Oyj sekä Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland

Lokakuu 2020 Jakso III - Katsaus Digi- ja Kybermaailmaan: Kooste katsauksesta poimituista teemoista mm. Omaan toimialaan kohdistuvat kyberhyökkäykset tulee ottaa vakavasti

Mitä nämä valitut teemat tarkoittavat ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää niiden merkitys  - syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat. Asiantuntijana keskustelua moderoi VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Mika Tuuliainen, Johtava asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Ilari Karinen, Liiketoimintajohtaja, Kyberturvapalvelut, Elisa Oyj sekä Kim Waltzer, Pääanalyytikko, Cyberwatch Finland
 

Syyskuu 2020 Jakso I: Digitaalinen turvallisuus – Zero trust – Privacy shield

Keskustelijat
Kimmo Rousku, VAHTI pääsihteeri, Judo-hanke, Digi- ja väestötietovirasto
Anu Talus, Tietosuojavaltuutettu (1.11.), Oikeusministeriö 
Tuija Kuusisto, Tietohallintoneuvos, Valtiovarainministeriö
Kirsi Kokko, Head of Digital Trust Finland, Business Finland 
Harri Sundvik, Executive chairman, Privecomms Oy
Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland 

Syyskuu 2020 Jakso I - Katsaus Digi- ja Kybermaailmaan

Syyskuu 2020 Jakso II: Teknologiajätit geopolitiikan pelaajina ja välineinä

Keskustelijat
Kimmo Rousku, VAHTI pääsihteeri, Judo-hanke, Digi- ja väestötietovirasto
Kirsi Kokko, Head of Digital Trust Finland, Business Finland 
Harri Sundvik, Executive chairman, Privecomms Oy
Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland 

Syyskuu 2020 Jakso III: Kooste kuukausikatsauksen muista aiheista

Keskustelijat
Kimmo Rousku, VAHTI pääsihteeri, Judo-hanke, Digi- ja väestötietovirasto
Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland 
Kim Waltzer, Pääanalyytikko, Cyberwatch Finland 

Elokuu 2020: Korona kriisin vaikutukset ja tilannekuvan korostunut merkitys

Mitä nämä teemat tarkoittavat ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää niiden merkitys  - syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat. Asiantuntijana keskustelua moderoi VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Aaro Toivonen, Turvallisuus- ja valmiusjohtaja, HUS yhtymähallinto, Kalle Luukkainen, Ylijohtaja, Kyberturvallisuuskeskus, Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland


EUn linjaa turvallista tulevaisuuttamme

Mitä tämä teema tarkoittaa ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää sen merkitys  - syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat. Asiantuntijana keskustelua moderoi VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Aaro Toivonen, Turvallisuus- ja valmiusjohtaja, HUS yhtymähallinto, Kalle Luukkainen, Ylijohtaja, Kyberturvallisuuskeskus, Matti Parviainen, Tietoturvapäällikkö, Espoon kaupunki, Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland.

Miksi terveydenhuollon keräämä data kiinnostaa?

Mitä tämä teema tarkoittaa ja miksi meidän jokaisen pitäisi ymmärtää sen merkitys  - syitä ja seurauksia analysoivat studiossa vierailevat asiantuntijat. Asiantuntijana keskustelua moderoi VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Aaro Toivonen, Turvallisuus- ja valmiusjohtaja, HUS yhtymähallinto, Kalle Luukkainen, Ylijohtaja, Kyberturvallisuuskeskus, Matti Parviainen, Tietoturvapäällikkö, Espoon kaupunki, Aapo Cederberg, Toimitusjohtaja, Cyberwatch Finland.

Kesäkuu 2020: Suomi on digitalisaation edelläkävijä, miten tätä saadaan hyödynnettyä myös digi- ja kyberturvan osalta?

Kesäkuun pääteemoja ovat useat julkaistut kyselyiden tulokset, jotka osoittavat, että olemme globaalisti digitalisaation edelläkävijöitä ja myös koronaviruspandemian hallinnan osalta digitaalisessa maailmassa tilanne näyttää Suomessa toistaiseksi hyvältä. Mutta miten me saisimme saman nykyistä paremman tilanteen digi- ja kyberturvallisuuden osalta? Videon moderaattorina toimii VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen Liikenne- ja viestintäministeriöstä, tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen  F-Secure Oyj:stä, toimitusjohtaja Jani Kenttälä Badrap Oy:stä ja toimitusjohtaja Aapo Cederberg Cyberwatch Finlandista.

GDPR hyvässä ja pahassa

Videon moderaattorina toimii VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen  F-Secure Oyj:stä, toimitusjohtaja Jani Kenttälä Badrap Oy:stä ja pääanalyytikko Kim Waltzer Cyberwatch Finlandista.

Onko sananvapautta sanoa mitä vaan?

Videon moderaattorina toimii VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen F-Secure Oyj:stä, toimitusjohtaja Jani Kenttälä Badrap Oy:stä ja pääanalyytikko Kim Waltzer Cyberwatch Finlandista.

Toukokuu 2020: Kansallinen turvallisuus ja kybervakoilu

Toukokuun pääteemoja ovat kansallinen turvallisuus ja kybervakoilu. Videon moderaattorina toimii VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat yliopisto-opettaja, filosofian tohtori Martti J. Kari Jyväskylän yliopistosta, kansainvälisen turvallisuuskysymysten analyytikko Pasi Eronen Conflict Studies Research Centrestä ja pääanalyytikko Kim Waltzer Cyberwatch Finlandista.

Haavoittuvuudet toimintaympäristön muutoksessa

Videon moderaattorina toimii pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat johtava asiantuntija Juhani Eronen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta, kansainvälisen turvallisuuskysymysten analyytikko Pasi Eronen Conflict Studies Research Centrestä ja pääanalyytikko Kim Waltzer Cyberwatch Finlandista.

Tiedon muuttumattomuus ja luotettavuus

Videon moderaattorina toimii pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat johtava asiantuntija Jussi Eronen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta, kansainvälisen turvallisuuskysymysten analyytikko Pasi Eronen Conflict Studies Research Centrestä ja pääanalyytikko Kim Waltzer Cyberwatch Finlandista.

Huhtikuu 2020: Koronavirus-pandemia ja sen vaikutus kyberturvallisuuteen ja digitaaliseen maailmaan

Huhtikuun pääteemoja ovat Koronavirus-pandemia ja sen vaikutus kyberturvallisuuteen ja digitaaliseen maailmaan. Videon moderaattorina toimii VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat  toimitusjohtaja Aapo Cederberg Cyberwatch Finlandista, tietoturvallisuusasiantuntija Timo Rinne sekä Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta.

Digitaalisen maailman muutos ja ihmisten valvonta

Videon moderaattorina toimii pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Espoon kaupungin tietoturvapäällikkö Matti Parviainen, Cyberwatch Finlandin pääanalyytikko Kim Waltzer ja Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta.

Venäjän internet-liikennekaappaus, yhteistyömallit kriisin ratkaisuun ja koronakriisin potentiaaliset vaikutukset

Videon moderaattorina toimii pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat Espoon kaupungin tietoturvapäällikkö Matti Parviainen, Cyberwatch Finlandin pääanalyytikko Kim Waltzer ja Aapo Cederberg Cyberwatch Finlandista.

Maaliskuu 2020: Tiedonhallintalaki ja tietoturvallisuus

 
Maaliskuun pääteemoja ovat tiedonhallintalaki ja tietoturvallisuus. Videon moderaattorina toimii VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat erityisasiantuntija Kirsi Janhunen valtiovarainministeriöstä sekä toimitusjohtaja Aapo Cederberg Cyberwatch Finland.

Kyberturvallisuusjohtaja, EU:n komission digistrategia ja Yhdysvaltojen vastatiedustelustrategia

Videon moderaattorina toimii pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat erikoistutkija Antti Sillanpää Turvallisuuskomiteasta sekä toimitusjohtaja Aapo Cederberg Cyberwatch Finland.

Tietoliikennetakaportti viranomaisille Yhdysvalloissa ja infodemia koronaviruksessa

Videon moderaattorina toimii pääsihteeri Kimmo Rousku Digi- ja väestötietovirastosta, lisäksi keskustelemassa ovat erikoistutkija Antti Sillanpää Turvallisuuskomiteasta sekä toimitusjohtaja Aapo Cederberg Cyberwatch Finland.

Päivitetty: 23.10.2020