Lainsäädäntö

Digitaalisten palveluiden kehittämistä ohjaavat paitsi yleislait, myös lukuisat tiettyihin toimialoihin, esimerkiksi terveydenhuoltoon, vaikuttavat lainsäädännöt. Siksi digitaalisten palveluiden kehittämiseen liittyvien lakien velvoitteita tulee aina tarkastella kokonaisuutena ja tulkita yhdessä substanssilainsäädännön kanssa.

Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta sisältää digitaalisten palveluiden saavutettavuusvaatimukset sekä viranomaisten digitaalisten palveluiden suunnittelua ja ylläpitoa sekä sähköisen tunnistamisen perusteita koskevat vaatimukset.

Julkisten palveluiden kehittäjille suunnatut tukipalvelut helpottavat palveluiden kehittäjien työtä. Asiantuntijatukea on saatavilla esimerkiksi palvelumuotoiluun ja digitaalisen turvallisuuden varmistamiseen. Teknisillä suomi.fi-tukipalveluilla luodaan yhtenäinen palvelukokemus julkishallinnon kanssa asiointiin. Yhtenäisten tukipalvelujen hyödyntäminen on myös kustannustehokasta.

Tutustu palveluihin

Menetelmät, työkalut ja kehittämiskokonaisuudet

Minkälaiset menetelmät ja työkalut helpottaisivat sinun työtäsi? Olemme koonneet Suomidigiin yhteen olemassaolevia menetelmiä, työkaluja ja kehittämiskokonaisuuksia, mutta voit vinkata mukaan myös muita hyödyllisiä ratkaisuja! Vinkkaa oma ehdotuksesi sähköpostilla suomidigi (at) dvv.fi.