Etelä-Pohjanmaan sähköisten viranomaispalvelujen tuki ja muu digituki

TE-toimisto, maistraatti, Kela, oikeusapu ja Verohallinto tarjoavat asiantuntijapalvelujaan etäpalvelun kautta. Etäpalvelu löytyy kunnan asiointipisteeltä, joka sijaitsee monessa kunnassa joko kunnan infossa tai kirjastossa.

Etäpalveluja on tällä hetkellä tarjolla yhdeksässä eteläpohjalaisessa kunnassa (Alavus, Alajärvi, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Soini, Teuva, Vimpeli ja Ähtäri).

Etäpalvelu täydentää kuntien ylläpitämien Asiointipisteiden palvelutarjontaa antamalla kuntalaisille mahdollisuuden asioida viranomaisen asiantuntijan kanssa kuvallisen verkkoyhteyden avulla. Joissain kunnissa on mahdollisuus asioida myös kunnan omien virkamiesten kanssa videoyhteyden kautta.

Asiointipisteet ja etäpalvelu säästävät aikaa ja vähentävät matkustamista tuomalla asiantuntija-avun lähelle kuntalaisia. Asiointipisteet mahdollistavat alueellisen digituen verkoston kanssa laajan ja luotettava palvelun.
Alavuden kaupunki Alavuden kaupunki   Isojoen kunta Karijoen kunta Kauhavan kaupunki Kauhavan kaupunki Kuortaneen kunta Kurikan kaupunki Kurikan kaupunki Lapuan kaupunki Teuvan kunta Vimpelin kunta Ähtärin kaupunki
Alavuden kaupunginviraston asiointipiste
Alavuden kaupunki
Asiointipiste Töysän kirjasto
Alavuden kaupunki
Asiointipiste 
Isonkyrön kunta
Kela yhteispalvelupiste
Isojoen kunta
Asiointipiste
Karijoen kunta
Asiointipiste Kauhavan kaupungintalo 
Kauhavan kaupunki

 
Asiointipiste Alahärmän palvelutoimisto
Kauhavan kaupunki
Kuortaneen asiointipiste
Kuortaneen kunta
Jalasjärven palvelupiste
Kurikan kaupunki
Jurvan palvelupiste
Kurikan kaupunki
Kulttuurikeskus Vanhan Paukun info- ja asiointipiste
Lapuan asiointipiste
Lapuan kaupunki
AsiointipisteTeuvan kunta Ohjaamo
Vimpelin kunta

 

Ähtärin asiointipiste Ähtärin kaupunki

PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA   PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA PALVELUPAIKKA
ALAVUS ALAVUS   ISOJOKI KARIJOKI KAUHAVA KAUHAVA KUORTANE KURIKKA KURIKKA LAPUA TEUVA VIMPELI ÄHTÄRI
Alavuden kaupunginviraston asiointipisteessä on saatavilla kaupungin omien palveluiden lisäksi Verohallinnon ja TE-toimiston palveluita. Töysän kirjaston asiointipisteessä on saatavilla kaupungin omien palvelujen lisäksi Verohallinnon, TE-toimiston ja Kelan palveluita. Isonkyrön Asiointipiste palvelee Isonkyrön kunnankirjastossa os. Kyrööntie 15,  kirjaston aukioloaikoina. Asiointipisteessä on asiakaspalvelupääte, jolla kuntalainen ja asiakas voi asioida sähköisesti. Kelan palvelut Isojoella

Kirjastossa esim: 
Tiedonhakua ja tiedonhaun opastusta saa asiakaspalveluna.

Kirjastossa on mahdollisuus käyttää tietokonetta ja tulostaa/kopioida A4-kokoiselle paperille  

 

 

Asiointipisteessä on kaupungin omien palvelujen lisäksi saatavilla myös Maistraatin ja Veron avustavia palveluja.

Kauhavan ja Alahärmän asiontipisteissä on videoneuvotteluyhteydet, jolloin asiakas voi neuvotella kasvokkain ao viranomaisen edustajan kanssa.  Kauhavan kaupungintalolla voi videoyhteyden kautta asioida maistraattiin sekä Verohallintoon, Alahärmän palvelutoimistosta sama onnistuu Kelan sekä Verohallinnon kanssa.


Palvelutoimistossa toimii Kelan ja Veron yhteispalvelupiste.

Palvelutoimistossa sijaitsee sivistystoimen, varhaiskasvatuksen sekä musiikkiopiston toimistot.

TE-palvelujen sähköiset palvelut. Jalasjärven palvelupiste toimii monipuolisena palvelupaikkana Jurvan yhteispalvelupiste toimii monipuolisena palvelupaikkana kirjaston tiloissa Palvelupisteessä on mahdollista ottaa yhteys kaupungin koneella Kelaan.

Asiointipisteessä käytettävissäsi on tietokone, tulostin ja etäpalvelulaitteisto, jonka avulla voit olla yhteydessä mm. Kelan asiantuntijaan. Palveluneuvoja opastaa sinua laitteiden ja sähköisten palvelujen käytössä.

Etäpalvelu - asioi viranomaisen asiantuntijan kanssa verkkoyhteyden avulla

 

Ohjaamo on nuorille (alle 30-vuotiaille) suunnattu matalan kynnyksen palvelupiste, joka tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta monialaisesti. Ohjaamo rakentuu eri hallinnonalojen peruspalveluista ja laajasta yhteistyöverkostosta.

Valtion ja kaupungin yhteinen asiointipiste
Päivitetty: 21.1.2021