Suomi.fi-valtuudet käyttöön Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä – sähköinen asiointi nyt notkeampaa NettiRassissa

animated landscape
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (RASHKY) otti Suomi.fi-valtuudet käyttöön sähköisessä palvelukanavassa NettiRassissa. Palvelun kautta voi hoitaa sosiaali- ja terveydenhuollon kiireettömiä asioita.

– Projektissa toteutettiin toisen puolesta asiointiin tarvittavat sisältömäärittelyt ja rajapinnat Suomi.fi-valtuuksia varten, kertoo Markku Borén, Raahen kaupungin tietohallintopäällikkö.

Projektin ansiosta NettiRassissa voikin nyt asioida luotettavasti ja turvallisesti alle 10-vuotiaan huollettavan puolesta sekä valtuuttaa toisen asioimaan puolestaan tietyissä terveydenhuollon asioissa.

Nyt tehty työ helpottaa palvelun laajentamista myös tulevaisuudessa, Borén kertoo.

– Toisen puolesta asioinnin laajentaminen myös sosiaalitoimeen on mahdollista ottaa käyttöön heti, kun sen kansalliset määrittelyt valmistuvat.

Asiakkaiden toiveet, ammattilaisten tarve ja tietosuojan parantaminen saivat Markku Borénin mukaan RASHKYn lähtemään Valtuuksien hyödyntäjäksi.

– Projektin ansioista terveydenhuollon ammattilainen voi olla varma asioijan oikeudesta asian hoitamiseen. Esimerkiksi lomakkeet tulevat suoraan oikean henkilön tiedoilla ja jäävät oikean henkilön historiaan, kertoo Lea Sassali RASHKYn järjestelmäasiantuntija.

Käyttöönottoprojekti vietiin läpi varsin nopeassa aikataulussa. Työt käynnistettiin syyskuun lopulla ja käyttöönotto valmistui 11.12. Projektiin ei Borénin mukaan kiinnitetty erikseen resursseja, vaan se toteutettiin muun kehitystyön ohella.

– Projektille nimettiin projektiryhmä, jossa oli mukana organisaation ja toimittajan edustajia. Tekniset muutokset ja rajapinnan Valtuudet-palveluun toteutti järjestelmän toimittaja. RASHKY teki omana työnä sisältömäärittelyt ja testaukset, Borén kertoo.

Kiihkeästä aikataulusta huolimatta projekti sujui hyvin. Borén ja Sassali kiittelevät myös yhteistyötä Väestörekisterikeskuksen kanssa.

– Projekti sujui hyvin ja toteutui tiiviissä aikataulussa yhdessä järjestelmätoimittajan ja VRK:n kanssa. Seuraava työ on lisätä kansalaisten tietoisuutta Valtuudet-palvelusta ja sen toiminnasta NettiRassissa.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja