Tietosuojasta on tulossa ilmiö

Tuula Seppo
11.9.2017 - 11:00
Tietosuoja on noussut yleiseksi puheenaiheeksi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen myötä. Voisi jopa sanoa, että tietosuojasta on tulossa ilmiö. Tietosuoja herättääkin tunteita puolesta ja vastaan.

Tietosuoja on noussut yleiseksi puheenaiheeksi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen myötä. Voisi jopa sanoa, että tietosuojasta on tulossa ilmiö. Tietosuoja herättääkin tunteita puolesta ja vastaan.

Asetus tuo uusia mahdollisuuksia saada uusia asiakkaita avaamalla markkinoita Eurooppaan. Samalla se sisältää mahdollisuuden kehittää tietosuoja ja -turva-asioita vastaamaan digitaalisia vaatimuksia. Toisaalta asetus tuo myös rekisterinpitäjälle ja henkilötietojen käsittelijöille uusia velvoitteita.

Monissa organisaatioissa on käynnissä kehittämistoimenpiteet, joiden tarkoituksena on käydä läpi tietosuoja-asetuksen vaatimuksia omassa organisaatiossa. Yksin ei kuitenkaan tarvitse kehittämistä tehdä.

Nostetaan yhdessä tietosuojaosaamistamme!

Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA) toteuttaa yhteistyössä Kuntaliiton, valtiovarainministeriön, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtorin ja viestintäviraston kanssa tietosuoja ja -turva-aiheisia videoita, testejä ja työpajoja. Tavoitteena on nostaa yleistä tietosuoja ja -turvaosaamista. Videot, oheismateriaali ja työpajojen tuotokset ovat vapaasti hyödynnettävissä kaikille. Onhan tietosuojassa kyse ennen kaikkea meidän jokaisen oikeudesta yksityisyyden suojaan.

Suorastaan legendaariseksi kutsutun videon voit löytää arjentietosuoja.fi -sivustolta. Katso video ja selvitä miten ”hilavitkutin” liittyy tietosuojaan.

Tietosuoja puhuttaa Kuntamarkkinoilla 13.–14.9.

Arjen tietosuoja esittäytyy Kuntamarkkinoilla 13.–14.9. Löydät meidät Suomidigin ständiltä, joka sijaitsee Kuntatalon 2. kerroksessa paikalla 2.21. Lisäksi arjen tietosuoja -videon uutisankkurit Tuula Seppo ja Kimmo Rousku pitävät miniseminaarin aiheesta ”Tietosuojan ja digitaalisen turvallisuuden kehittyminen julkishallinnossa 13.9. klo 16–16.45 tilassa 3. kerroksessa huoneessa B 3.3.

Mitä kehitetään, kun kehitetään tietosuojaa? Onko tietosuojan kehittäminen kallista? Eikö voi mitään enää tehdä, kun meillä on tämä tietosuoja? Kenen tietosuojasta pitäisi oikein vastata? Mitä se tietosuojavastaava tekee?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, tehdään yhdessä tietosuojasta ilmiö.

Kirjoittaja
T
Tuula Seppo

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja