Maailman parasta yhteiskuntaa kehitetään yhdessä

Annette Hotari
18.12.2019 - 14:19
Kuva: Mikko Törmänen
Lähes pari vuotta sitten aloitimme SuoPa-hankkeen, jonka tavoitteena oli paketoida sähköisen asioinnin keskeiset tukipalvelut, digitalisaatioon ja kehittämiseen liittyvät tiedot sekä yhdessä tekeminen toimivaksi kokonaisuudeksi julkisen sektorin palveluita kehittäville. Hankkeessa kehitettävän palvelun eli uuden Suomidigin rooli koko julkisen sektorin kehittämisen tukena vahvistui, kun hankkeen aikana päätettiin, että 1.1.2020 aloittaa Digi- ja väestötietovirasto, jonka tehtävänä on koko yhteiskunnan digitalisaation edistäminen.

Jaamme varmasti kaikki ymmärryksen siitä, että vain yhteistyöllä, jakamalla tietoa ja tukemalla toisiamme voimme kehittää Suomesta entistäkin paremman, palvelevamman ja ihmisläheisemmän. Uusi Suomidigi tukee kehittäjiä tätä tavoitetta kohti. Tavoitteenamme on, ettei kukaan julkisen sektorin digitalisaatiotyössä mukana olevista jäisi työssään yksin. Suomidigi kokoaa tietoa, tukea ja työkaluja yhteen ja muodostaa tilannekuvaa siitä, mikä on julkisen sektorin kehittämisen ja digitalisaation tila. Tähän tavoitteeseen ei päästä heti ensi vuoden alussa, mutta tätä kohti ollaan vahvasti menossa. Ajantasaisen tiedon ja kehittämisesimerkkien perusteella tehdään parempia kehittämispäätöksiä ja saadaan tukea omien tavoitteiden saavuttamiseen.

Suomidigi auttaa löytämään kehittäjiä eri ilmiöiden ja hankkeiden takana ja ehkäpä jopa innovoimaan yhdessä jotakin uutta. Tuomme ryhmätoiminnallisuuden kautta ensi alkuun AuroraAI:n, Kuoleman ekosysteemin ja Digituen tekemistä ja tapahtumia esiin ja jatkokehitämme Ryhmät ja verkostot -osiota käyttökokemusten ja palautteen perusteella ensi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Suomidigi toimii digitalisaatioon ja kehittämiseen liittyvän informaatio-ohjauksen keskeisenä kanavana. Tavoitteena on avata keskeistä digitalisaatioon liittyvää lainsäädäntöä ja jakaa velvoittavia ja ohjeistavia sisältöjä ymmärrettävästi ja käyttäjän tarpeeseen soveltuvasti. Jatkokehitämme tätäkin osiota ensi vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana ja viemme käyttäjien kanssa jo validoidut suunnitelmat tuotantoon. Aloitamme ns. digipalvelulain sisällöillä.

Suomidigi korostaa ihmiskeskeisyyttä sekä asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä. Siksi haluamme tukea palvelun käyttäjiä omassa työssään inhimillisellä tavalla, jakaen hyviä kokemuksia ja muistuttaen, ettette ole työssänne yksin.

Hanke päättyy, mutta kehittäminen jatkuu käyttäjien kanssa. Ennen lanseerausta pääset tutustumaan palvelun beta-versioon. Voit jo nyt rekisteröityä palveluun ja laittaa esim. blogitekstin omasta kehittämistyöstäsi tai tapahtumastasi julkaisujonoon.

Tervetuloa uuden Suomidigin lanseeraustilaisuuteen 7.2.2020! Ilmoittaudu mukaan lanseeraustilaisuuteen joko etänä tai paikan päällä!

Kirjoittaja

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja